Biografi

Dina Misund ble født i Midsund kommune i Romsdalen i 1988. Musikkarierens spede begynnelse skjedde her, hvor hun lærte sine første gitarakkorder av sin mor. Allerede som 12-åring deltok hun for første gang på UKM, når hun fremførte Herborg Kråkeviks “Klovnen” og kom helt til landsmønstringen. Det ble fem deltagelser I UKM, og i 2003 kom hun igjen til landsmønstringen hvor hun fremførte sin egenkomponerte “This World”.

I 2008 vant Dina Musikkprisen under Sommerfesten på Giske, og dette året kom også hennes første utgivelse; singelen “This World” som hun begynte å skrive på allerede som 12-åring. Singelen ble godt mottatt og lå blant annet 9 uker på P1´s b-liste. I Sunnmørsposten ble den kåret til Ukas Nettlåt, og “The Margarets”-gitaris Ante Giskeødegård skrev at “man kan ikke unngå å bli bergtatt av denne vakre låten, og ikke minst den særegne vidunderlege vokalen. Spesielt falsettdelane er aldeles nydelege!”

I 2009 vant Dina X-faktors nettkonkuranse “Studio X”, og fremførte singelen “I Know” foran nesten 10000 publikummere I Telenor Arena. Denne låta lå også lenge på NRK´s b-liste. På slutten av året ble hun trukket frem som 1 av 8 unge mennesker det var verd å følge ekstra nøye med på I Trondheim av Adressa.

Singlene banet vei for innspillingen av et helt album, og I 2010 var Dina klar for å lansere debutalbumet “Listen”. Dette gikk inn på en 13.-plass på VG´s albumliste, og fikk gode anmeldelser I blant annet VG, Østlendingen og Det Nye. Jon Arnesen i Farojournalen skrev at “Misund har en slepen, nesten develende måte å synge på, slik at hennes pop kan virke som en blanding av Julee Cruise (Twin Peaks), Lene Marlin og Marit Larsen”. Alle låtene på debutalbumet var laget av Dina selv.

Etter albumslippet har Dina vært mye rundt I landet og spilt på konserter, og et av høydepunktene var da hun ble valgt ut som en av artistene på by:larm i Oslo I 2011. I 2012 var det igjen klart for singelutgivelser, og “When He´s Gone” og “You Don´t Wanna Know” ble lansert. Sistnevnte lå 10 uker på P1´s b-liste, og var også kåret til “Ukas Norske” på Radio Norge. Dina ble også lagt merke til etter en fremføring av Kaizers Orchestra´s låt “Drøm Videre Violeta” på NRK P1´s “Store Norske”.

I 2014 deltok Dina på MGP med sin egenkomponerte låt "Needs". Samme år kom albumet "Nice Distractions" som inneholdt hennes første norske egenkomponerte låt "Forbi". 

Høsten 2016 ventes Dina´s første rene norske utgivelse. EP´n "Nye Spor" inneholder seks låter med bl.a radiosingelen "Om du e klar" og duetten med William Hut; "Ingenting".  

 

Spotify

Siste fra twitter